Sider

søndag den 19. januar 2014

Med ny pc er der meget der skal indhentes...

Det kan være noget af en udfordring. Jeg vil prøve at berette lidt fra de sidste par måneder i 2013, men det bli'r ikke det helt store.

November 2013:
November måned bød på lidt af hvert, men det største i måneden var helt klart Emilie's dåb.
Emilie blev den 17. november døbt i Sæby Kirke; bagefter var vi til middag og kaffe på Hotel Viking - ligeledes i Sæby.

Barnedåb: Øverst tv og i midten: Selve dåben med faddere. Th: Dåbsbarnet med sine forældre.
Nederst tv: Dåbsbarnet med forældre og faddere. Th: Dåbsbarnet med fastre og onkler.

Det var en rigtig dejlig dag; vi fik lækker mad og var i godt selskab - og dåbsbarnet opførte sig eksemplarisk ;) Senere var den nærmeste familie inviteret på aftensmad; den blev indtaget hos dåbsbarnets morforældre, som bor i Sæby og har god plads. Det har Maria og Michael ikke selv, så det var en rigtig fin og hyggelig måde at afslutte dagen på. Vi bedsteforældre, og fastre og onkler i alle aldre, hygger os gevaldigt, når vi er sammen; vi er virkelig som een stor familie.
Dagen den 17. november var helt speciel idét min far og dermed Emilie's oldefar kunne være fyldt 95 år.

Maria og Michael havde valgt at Emilie skulle døbes i den dåbskjole, som Michael og alle hans søskende er døbt i. Det er min gamle brudekjole fra mit første ægteskab, men det generer ikke nogen af os, at der er nogle mindre gode minder knyttet til den. Alle børnene er jo døbt i den, så det positive opvejer så rigeligt det negative.

Dåbskjolen

Tirsdag før barnedåben fik vi noget af en forskrækkelse. Maria, Michael og Emilie kørte galt på motorvejen ved Hjallerup, og fik deres få måneder gamle bil totalskadet. Gudskelov kom ingen til skade bortset fra et par skrammer og blå mærker, men de unge var noget chokerede og det var vi andre selvfølgelig også. Årsagen til ulykken var en stor kronhjortebuk, der stod midt på vejen; den flyttede sig ikke, og Michael kunne ikke nå at undvige.

Bedst som den værste forskrækkelse over ulykken havde lagt sig, kom manden min til skade på arbejde. Han fik den ene fod i klemme mellem køletrailerens væg og en el-løftevogn, og pådrog sig et mindre brud på en fodrodsknogle. Det medfører 6-8 ugers sygemeldig, og det er - skal jeg hilse og sige - ikke særlig sjovt for en mand, der er vant til at være væk hjemmefra hele ugen - og heller ikke for mig, der er vant til at han er væk... ;) Uheldet skete på Sjælland, så Kent måtte på Næstved Sygehus, hvor han blev røntgenfotograferet og fik en støvle på foden. Derefter fik han kørelejlighed et stykke hjemad med en kollega, men vi måtte ha' en stafet af sted til Himmerland efter ham kl, 2 om natten. Hans arbejdsgiver havde sandelig ikke i sinde at sørge for transporten helt hjem; det måtte vi selv arrangere. Krykker havde han ikke fået på sygehuset, så han var HELT afhængig af andres hjælp, da han ikke måtte støtte på foden.
Dagen efter sku' Kent kontakte vores egen læge mhp at blive henvist til Hjørring Sygehus, hvor der sku' tages stilling til om han sku' opereres eller kun ha' skinne på. Derefter sku' det så bare være en formalitet at få et par krykker og andre hjælpemidler udleveret på sygehuset, men jeg skal love for at vi blev klogere. Krykkerne ku' købes i sygehuskiosken - uden instruktion af brugen af dem; godt at Kent har brugt ekstra ben tidligere, ellers havde han da været helt ude at sk... Andre hjælpemidler ku' vi selv købe eller leje, da der sku' adskillige samtaler, behovsvurderinger og visitation til.
Lørdagen efter havde vi planlagt en juletur til Gl. Estrup på Djursland sammen med et par venner, så vi måtte bare leje en kørestol for at få patienten med. Andet kunne jo ikke arrangeres så hurtigt, og den tur ville vi ikke gå glip af, da det havde været planlagt i flere måneder.

Turen til Gl. Estrup var en rigtig hyggelig oplevelse.

Julemarked på Gl. Estrup: Arbejdende værksteder, salgsboder og folkstue.

Der var masser af salgsboder og smagsprøver, fine udstillinger og arbejdende stande, og vi indtog vores eftermiddagskaffe direkte fra Madam Blå - og sammen med et stykke kiksekage ved det hyggelige langbord i folkstuen ved siden af køkkenet med det gamle brændekomfur.
I hovedbygningen så vi de flotte og hyggelige stuer med fine møbler og festlige opdækninger, soveværelser med enorme klædeskabe og himmelsenge, lange gange med store lysekroner og riddersalen med det flot pyntede juletræ.

Gl. Estrup: Herreværelset, julebord, riddersalen med juletræ, Berit og Ole med Kent i kørestol - og Berit og jeg ved det festlige hestekøretøj.

Desværre måtte Kent pænt blive siddende i "transportvognen"; han ku' jo ikke humpe rundt på krykker på de gamle skæve trapper.
Selvom han var noget besværlig at ha' med, var det en rigtig dejlig dag, og vi satser på at gøre det til en tradition at ta' et eller andet sted hen til julemarked en hel dag.

I næste indlæg vil jeg skrive om december, som også bød på nogle udfordringer og selvfølgelig jul... ;)


2 kommentarer:

Elfepigen sagde ...

Søde søde Britta, hold da op en måned i havde der både på godt og ondt....
Smuk smuk dåbskjole du har lavet der:)
Jeg håber din mand er oppe at køre igen og taget ud at arbejde;)
Glæder mig til at høre om december;)

Knus og kram herfra

Britta sagde ...

Tak, sødeste Silla. Ja, det var en ordentlig omgang, men det siges jo, at det vi ikke dør af, bliver vi stærkere af ;-)
Kent er lige startet på arbejde igen - og det trængte vi vist alle til ;-) Det er jo længe han har været hjemme.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails